-

„Primăvară de poveste”, Curs de inițiere în fotografie 11 martie – 9 mai 2020

Asociația FotoIași organizează în perioada 11 martie – 9 mai 2020 un nou Curs de inițiere pentru iubitorii de fotografie din Iași, intitulat „Primăvară de poveste”

- Susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, formator autorizat ANC, pe parcursul a 17 întâlniri, Cursul își propune o incursiune fotografică în unul dintre cele mai frumoase anotimpuri - primăvara renașterii la viață a naturii, a întoarcerii păsărilor călătoare, a zumzetului melodios al gâzelor trezite din amorțire, a satului care prinde, încetul cu încetul, culori pastelate și fotogenice.

- Vom fotografia în satele din jurul Iașului, vom fotografia orașul Iași îmbrăcat în haine noi, vom merge la Rezervația de stejari de la Hadâmbu și în Poiana cu statui, vom învăța să ne cunoaștem și să folosim aparatul de fotografiat, vom învăța despre Fotografia de Peisaj și Natură, de Reportaj, de Portret, de Eveniment, de Eseu, despre Macrofotografie și multe altele pe care le vom folosi apoi în activitatea noastră fotografică. 

Programul Cursului: 

1- miercuri 11 martie, ora 18,oo: întâlnirea cu participanții, discuții despre desfășurarea Cursului, prezentarea echipamentului foto, cum funcționează aparatul de fotografiat și cum îl folosim pentru a imortaliza „clipele noastre irepetabile”. Despre „Oameni și Locuri” în fotografie.

2- sâmbătă 14 martie, ora 10.oo: deplasare de creație la Grădina botanică. Fotografia macro și Close-up. Setările aparatului de fotografiat, Diafragmă, Timp de expunere, Sensibilitate ISO, Focalizare, Balansul de alb. Lumina în fotografie.

3- miercuri 18 martie, ora 18.oo: Să ne cunoaștem aparatul de fotografiat. Meniuri și setări.

4- sâmbătă 21 martie, ora 9.oo: deplasare de creație la Bârnova, „Oameni și locuri în fotografie”, Atelier de Portret în lumină naturală, cum folosim creativ Diafragma în fotografiile noastre.

5- miercuri 25 martie, ora 18.oo: discuții pe baza fotografiilor realizate, aprofundarea noțiunilor învățate, atelier de portret cu lumină continuă, setări, scheme de iluminare.

6- sâmbătă 28 martie, ora 9.oo: „Satul de lângă oraș” – deplasare de creație la Ciurbești.

7- miercuri 1 aprilie, ora 18.oo: discuții pe baza fotografiilor realizate, Editare primară, despre Programe de editare, Compoziția în fotografie.

9- miercuri 8 aprilie, ora 18.oo:  Despre Fotografia de Eveniment (nuntă, botez, spectacol, sport), mini-studio pentru fotografia de produs.

10- sâmbătă 11 aprilie, ora 8.oo: deplasare de creație la Poiana cu Statui, Fotografia de Natură, recapitularea noțiunilor învățate anterior.

11- miercuri 15 aprilie, ora 18.oo: discuție pe baza fotografiilor realizate anterior, Fotografia de eveniment (continuare) și Fine Art.

12 – miercuri 22 aprilie, ora 19.oo: Fotografia de noapte.

13 – sâmbătă 25 aprilie, ora 10.oo: Fotografia de stradă, deplasare de creație în Iași.

14 – miercuri 29 aprilie, ora 18.oo: discuții pe baza fotografiilor realizate. Recapitularea noțiunilor învățate.

15 – sâmbătă 2 mai, ora 9.oo: Deplasare de creație.

16 – miercuri 6 mai, ora 18.oo: discuții pe baza imaginilor realizate și propunerile pentru expoziția de final de Curs.

17 – sâmbătă 9 mai, ora 10.oo: vernisajul expoziției de final de Curs.

 

-Locuri: 10 – locuri rămase: 5

-Prețul Cursului: 450 lei

- Informații: https://www.facebook.com/dusa.ozolin            https://www.facebook.com/Centrul-Municipal-de-Memorie-Vizual%C4%83-Ia%C8%99i-524347467770349/

-Înscrierile se fac pe adresa de mail fotodusa@gmail.com (doritorii fiind rugați să specifice numele, prenumele, vârsta și un număr de telefon mobil la care să poată fi contactați).

-Relații și detalii la telefon: 0722 895 304

Posted in Uncategorized by ozolin on February 6th, 2020 at 8:34 pm.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply


7 × six =