-

„Primăvară de poveste” – un nou Curs de inițiere în fotografie la Iași

 

Primăvară de poveste 

 

Asociația FotoIași organizează în perioada 13 martie – 20 aprilie 2019 un nou curs de inițiere pentru iubitorii de fotografie din Iași, intitulat „Primăvară de poveste

- Susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, formator autorizat ANC, pe parcursul a 12 întâlniri Cursul își propune o incursiune fotografică în unul dintre cele mai frumoase anotimpuri – primăvara renașterii la viață a naturii, a întoarcerii păsărilor călătoare, a zumzetului melodios al gâzelor trezite din amorțire, a satului care prinde, încetul cu încetul, culori pastelate și fotogenice.

- Vom fotografia în satele din jurul Iașului, vom fotografia orașul Iași îmbrăcat în haine noi, vom merge la Rezervația de stejari de la Hadâmbu și în Poiana cu statui, vom învăța să ne cunoaștem și să folosim aparatul de fotografiat, vom învăța despre Fotografia de Peisaj și Natură, de Reportaj, de Portret, de Eveniment, de Eseu, despre Macrofotografie și multe altele pe care le vom folosi apoi în activitatea noastră fotografică.

Programul Cursului:

1- miercuri 13 martie, ora 18,3o: întâlnirea cu participanții la Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Pasajul „Sfânta Vineri”, Hala Centrală, discuții despre desfășurarea Cursului, prezentarea echipamentului foto, cum funcționează aparatul de fotografiat și cum îl folosim pentru a imortaliza „clipele noastre irepetabile”. Despre Diafragmă, Timp de Expunere, Sensibilitate ISO. Despre „Locurile în fotografie.

2- sâmbătă 16 martie, ora 9.oo: deplasare de creație la Ciurbești, „Oameni și Locuri în fotografie”. Setările aparatului de fotografiat, Expunere, Focalizare, Balansul de alb. Genurile fotografice și obiectivele folosite pentru fiecare în parte.

3- miercuri 20 martie, ora 18.3o: discuții pe marginea celor învățate, discuții pe baza imaginilor realizate, despre realizarea unui ministudio pentru fotografierea obiectelor mici, atelier de portret cu lumină continuă.

4- sâmbătă 23 martie, ora 9.oo: deplasare de creație la Bârnova, „Oameni și locuri în fotografie”, Atelier de Portret în lumină naturală, cum folosim creativ Diafragma în fotografiile noastre.

5- miercuri 27 martie, ora 18.3o: discuții pe baza fotografiilor realizate, aprofundarea noțiunilor învățate, Blitz-ul, utilizare, setări, scheme de iluminare.

6- sâmbătă 30 martie, ora 9.oo: Grădina botanică și străzile Iașului, despre fotografia Close-up și Macro, despre Fotografia pe stradă.

7- miercuri 3 aprilie, ora 18.3o: discuții pe baza fotografiilor realizate, Editare primară, despre Programe de editare, Compoziția în fotografie.

8- sâmbătă 6 aprilie, ora 9.oo: deplasare de creație la Hadâmbu, Semnele primăverii, Fotografia de peisaj, Fotografia de Arhitectură (mănăstirea Hadâmbu).

9- miercuri 10 aprilie, ora 18.3o: discuții pe baza fotografiilor realizate, Despre Fotografia de Eveniment (nuntă, botez, spectacol, sport).

10- sâmbătă 13 aprilie, ora 8.oo: deplasare de creație la Poiana cu Statui, Fotografia de Natură, recapitularea noțiunilor învățate anterior.

11- miercuri 17 aprilie, ora 18.3o: discuție pe baza fotografiilor realizate anterior, Fotografia de noapte.

12- sâmbătă 20 aprilie, ora 11.oo: Vernisajul expoziției cu lucrările realizate pe durata Cursului, Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași.

-Locuri: 10 – locuri rămase: 3

-Prețul Cursului: 450 lei

-Înscrierile se fac pe adresa de mail fotodusa@gmail.com (doritorii fiind rugați să specifice numele, prenumele, vârsta și un număr de telefon mobil la care să poată fi contactați).

-Relații și detalii la telefon: 0722 895 304

 

(Ozolin Dușa (https://www.facebook.com/dusa.ozolin)  este fotograf profesionist cu o experiență de 37 de ani în domeniu, a susținut 30 de Cursuri de inițiere în fotografie în Iași, Botoșani și Suceava, administrează Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași (https://www.facebook.com/Centrul-Municipal-de-Memorie-Vizuală-Iași-524347467770349) și Asociația FotoIași)

Posted in Uncategorized by ozolin on February 19th, 2019 at 10:46 pm.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply


6 × = forty two