-

„Să învățăm fotografiind” – Curs de inițiere pentru pasionații de fotografie din Suceava

Să învățăm fotografiind

Asociația FotoIași organizează în perioada 10 martie – 5 mai 2019 un nou Concept de Curs de Inițiere pentru Pasionații de Fotografie din Suceava – „Să învățăm fotografiind”.

Cursul, susținut de către artistul fotograf Ozolin Dușa, formator autorizat ANC se desfășoară pe parcursul a 9 săptămâni, în zilele de duminică și este structurat în 9 module, după cum urmează:

Modulul 1

-Duminică 10 martie 2019 – ora 9.oo: întâlnire cu participanții (locația va fi comunicată ulterior), discuții despre desfășurarea Cursului, prezentarea echipamentului foto, cum funcționează aparatul de fotografiat, cum îl folosim pentru a imortaliza „clipele noastre irepetabile”. Despre „Locurile în fotografie” – deplasare de creație.

Modulul 2

-Duminică 17 martie 2019 – ora 9.oo: deplasare la Probota – despre „Oameni și Locuri în fotografie”. Setările aparatului de fotografiat – genurile fotografice și obiectivele folosite pentru fiecare în parte.

Modulul 3

-Duminică 24 martie 2019 – ora 9.oo: deplasare la Cacica – despre Peisajul rural, atelier de Portret. Cum folosim creativ „diafragma” în fotografie.

Modulul 4

-Duminică 31 martie 2019 – ora 9.oo: despre „Fotografia de stradă – la pas prin Suceava”. Timpul de expunere și alte „trucuri” de fotografiere pentru obținerea de imagini reușite.

Modulul 5

-Duminică 7 aprilie 2019 – ora 9,oo: deplasare la Cetate și Muzeul Satului Bucovinean – „arhitectura timpurilor trecute”. Rolul luminii în fotografie.

Modulul 6

-Duminică 14 aprilie 2019 – ora 9.oo: Suceava – despre „Reportajul utilitar”.

Modulul 7

-Duminică 21 aprilie 2019 – ora 9.oo: „Timp – Netimp” – despre realizarea unui proiect fotografic, Eseul în fotografie.

Modulul 8

-Duminică 28 aprilie 2019 – ora 9,oo: Aprofundarea noțiunilor învățate, elemente și programe de editare, pregătirea imaginilor pentru postare pe Net, print, tipar, căi de urmat.

Modulul 9

-Duminică 5 mai 2019 – ora 10,oo: Vernisajul expoziției cu lucrările realizate în cadrul celor 8 moduluri ale Cursului (locația va fi anunțată ulterior).

-Imaginile realizate de către participanți la fiecare dintre ieșirile la fotografiat vor fi postate și analizate pe un Blog creat special pentru acest curs. În caz de vreme nefavorabilă vom discuta despre tema zilei respective în interior, cu studii de caz cu ajutorul imaginilor (locația va fi anunțată la prima întâlnire).

-Locuri: 10 – locuri rămase: 3

-Prețul Cursului: 450 lei

-Înscrierile se fac pe adresa de mail fotodusa@gmail.com (doritorii fiind rugați să specifice numele, prenumele, vârsta și un număr de telefon mobil la care să poată fi contactați).

-Relații și detalii la telefon: 0722 895 304

 

(Ozolin Dușa (https://www.facebook.com/dusa.ozolin)  este fotograf profesionist cu o experiență de 37 de ani în domeniu, a susținut 30 de Cursuri de inițiere în fotografie în Iași, Botoșani și Suceava, administrează Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași (https://www.facebook.com/Centrul-Municipal-de-Memorie-Vizuală-Iași-524347467770349) și Asociația FotoIași)

Posted in Uncategorized by ozolin on February 17th, 2019 at 10:08 pm.

Add a comment

No Replies

Feel free to leave a reply using the form below!


Leave a Reply


nine + = 11