-

Salonul Național de Fotografie “Iași 2011″


Anul acesta organizăm la Iași Ediția I a Salonului Național de Fotografie ”Iași 2011” – Salon de Autori. Din anul 1987 nu s-a mai organizat la Iași un Salon de Fotografie de asemenea anvergură. Alături ne va fi Primăria Municipiului Iași, parteneri ne vor fi Moldova Mall și 4K Broadcast Solutions iar Salonul va avea Patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din România.

Mulțumesc Colegilor mei care au acceptat să fie în Juriul acestui Salon: Domnii Florin Andreescu, Dinu Lazăr, Andrei Pandele și Francisc Vaida.

Sper din tot sufletul să avem imagini minunate de jurizat (depinde numai de voi) și să facem o treabă bună!…

 

Salonul Național de Fotografie „Iași 2011”

- Ediția I -

 

Primăria Municipiului Iași și Asociația FotoIAȘI în parteneriat cu Moldova Mall Iași și 4k Broadcast Solutions organizează în perioada 1-20 octombrie 2011 prima ediție aSalonului Național de Fotografie „Iași 2011” – Salon de Autori – aflat sub înaltul patronaj al Primăriei Municipiului Iași și al Asociației Artiștilor Fotografi din România.

 

La Salon pot participa atât fotografii amatori cât și fotografii profesioniști (membri sau nu ai AAFR) cu ocolecție unitară (a cărei temă rămâne la latitudinea fiecărui participant) formată din maxim 10 fotografii (dar nu mai puțin de 5 imagini) alb-negru sau/și color.

Imaginile, în format digital, vor avea următoarele caracteristici tehnice: rezoluția – între 100 și 300 dpi, mărimea – 4000 pixeli pe latura mare (salvate JPEG la rezoluție maximă), vor fi trimise pe suport CD sau DVD, împreună cu taxa și borderoul de participare (atât în format digital cât și printat) în plic închis, recomandat, pe adresa: Ozolin Dușa, CP 100, Oficiul Poștal 1, Iași.

Taxa de participare este de 35 lei pentru fiecare autor (lucrările autorilor care nu trimit taxa de participare nu vor fi admise în concurs).

Organizatorii vor trata cu maximă responsabilitate materialul trimis însă nu răspund de pierderea sau deteriorarea acestuia pe parcursul transportului de la expeditor la destinatar.

Un juriu format din Florin Andreescu – AFIAP, Ozolin DușaDinu Lazăr – EFIAP, Andrei Pandele – AFIAP și Francisc Vaida va analiza lucrările, va selecta imaginile pentru expoziție și va acorda următoarele premii: Premiul I și Medalia de aur AAFR = 1700 lei. Premiul II şi Medalia de argint AAFR = 1300 lei. Premiul III şi Medalia de bronz AAFR = 1000 lei. Şase menţiuni de onoare AAFR.

Pentru popularizarea Salonului organizatorii vor putea folosi imaginile premiate și acceptate în expoziție fără plata dreptului de autor.

Deciziile juriului sunt incontestabile.

 

Fiecare participant va primi gratuit Catalogul Salonului.

Imaginile acceptate și premiate vor fi mărite pentru expoziție pe cheltuiala organizatorilor.

Expoziția Salonului Naţional de Fotografie „Iaşi 2011” va avea loc în perioada 1 – 20 octombrie 2011 la Complexului Moldova Mall din Iaşi.

Calendarul Salonului:

- Ultimul termen de primire a lucrărilor (pe CD sau DVD – împreună cu taxa de participare): 2 septembrie 2011

- Jurizarea lucrărilor: 10 septembrie 2011

- Anunţarea rezultatelor: 13 septembrie 2011

- Expoziţie: 1 – 20 octombrie 2011 – Moldova Mall Iaşi

- Vernisajul Salonului: sâmbătă 8 octombrie 2011, ora 17

- Trimiterea cataloagelor către participanţi: 25 octombrie 2011
- Persoană de contact: Ozolin Dușa (fotodusa@gmail.com – 0722895304)

Regulamentul Salonului se poate descărca de AICI

Rules English version HERE

Borderoul Salonului se poate descărca de AICI

 

6 Replies

 1. Eu am scris comentariul cand nu se vedea nimic la postarea asta, decat titlul, “eveniment”.
  Daca tot veni vorba, in regulament e o grava eroare, daca spui de 4000 de pixeli nu mai trebuie data rezolutia in DPI, e o prostie… mii de scuze… Ori se zice : fotografii de maxim ( sau minim) x pixeli pe latura lunga, ori se spune imagini de x pe y centimetri la 300 DPI… o imagine de 4000 de pixeli pe o latura e tot aia si la 2 DPI si la 2000 de DPI…

 2. ozolin Jun 28th 2011

  Mulțumesc Coane Dinule, am corectat!…

 3. Ghighi Sep 13th 2011

  Unde sunt anuntate rezultatele?

 4. Nu contează rezultatele, care oricum au intirziat sa se mai afiseze, ci vernisajul.

 5. ozolin Sep 13th 2011

  @ omul cu mai multe identități: rezultatele s-au afișat fix pe 13 septembrie, așa cum scrie în regulament.

 6. Unde as putea gasi mai multe informatii, daca poti sa imi dai un mail as fi recunoscator


Leave a Reply


5 + = nine